Press ESC to close

Windows 10 Pro Yüklerken Home Single Sürprizi

Merhaba,

Yine enteresan bir durum ile karşınızdayım 🙂 Bu tarz enteresan durumlarda beni es geçmezse olmuyor 🙂 Şimdi gelelim beni es geçmeyen sorunu anlatmaya, çok da lafı uzatmadan.

Bir süredir çalıştığım şirkette, Windows 10 Pro kurduğumuzda bazı cihazlarda Windows 10 Home Single kurulduğunu gördüm. Sonuç olarak Windows 10 Pro kuramıyorduk. Bu da çok can sıkıcı bir hâl almaya başlamıştı. Kurulum aşamasında benden key girmemi istese Orjinal Windows 10 Pro lisansı gireceğim ama o da olmuyordu. Çözüm ararken en sonunda işe yarar sonuca ulaştık. Çözümü de aslında basitmiş. Biz zaten USB’den işletim sistemini kuruyorduk, çözüm sadece USB’nin içinde ki kurulum klasörlerinden birine bir txt açıp içine bir kaç satır bir şey yazmaktaymış.

Öncelikle bir tane USB’den Windows 10 Pro kurabileceğiniz bir ortam oluşturun. Bu USB’nin içerisinde ki Sources klasörününün altına bir tane PID.txt adında metin belgesi oluşturun. Metin belgesinin içine

[PID]
Value=ORJİN-ALKEY-İNİZİ-GİRİN-XXXXX

 
girip kaydedin. Sonrası çok kolay, bilgisayarınızı USB’den boot edin ve tertemiz bir şekilde işletim sisteminiz kurulsun.

Hadi geçmiş olsun 🙂
Başka bir yazıda görüşmek üzere,
İyi Çalışmalar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir